Long Island - Au pair school

Hejhej allihopa!

Jag lever. Flygresan gick bra. Men var ganska så trött efter att ha vart vaken i 26 timmar haha.

Au pair skolan är väl ungefär som jag hade förväntat mig. Eller ja, själva stället och maten är faktiskt inte så illa som jag har hört. Men lektionerna från 8am - 6.30pm, det är länge. Och alla ni som känner mig vet ju hur mycket jag hatar att prata inför grupp. Och vad tror ni jag ha fått gjort idag två gånger dessutom och helt själv, jo pratat för en grupp såklart. Underbart hehehe. Men men jag överlevde i alla fall och nu är det bara 1 och en halv dag kvar med lektioner :)!

Puss så länge

Last

Idag har vart en jobbig dag. Har sagt hejdå till mina två allra bästa vänner. Gargamel & Karmaltia Happy Harvey. Det gör ont i hjärtat, verkligen ont när jag tänker på att jag inte kommer få träffa dem på över ett år. Älskade underbara djur.

Har även vart en hel del andra jobbiga hejdå idag.

Nu måste jag försöka sova, klockan ringer om 1 h 45 min.

Ja, hejdå. För kanske sista gången i Sverige.

The day before tomorrow

I morgon vid den här tiden så har jag åkt från gbg till sthlm och sitter och väntar på att flyget till NY ska åka. Det vill säga om allt går som de ska, för tillfället vet jag ingenting. Dumma orkan, att det var nödvändigt att komma just nu!?

I alla fall så börjar jag att få lite ordningen på packningen, men det är ändå tusen miljarder saker att ordna idag.. Men men, det ska nog lösa sig :).




Har ju inte berättat om i Torsdags kom jag på. Då hade jag i alla fall hejdåmiddag för tjejkompisarna. Det var jätte trevligt, har verkligen underbara människor till kompisar!! Det blev även en hel del tårar. Usch.
Puss på dom i alla fall!


Irene

Jaha, först jordbävning & nu ska det komma in en stor orkan. Så fr.om idag stänger de flygplatserna i NY.
Östkusten som ska vara den säkra kusten. Får väl se om jag kommer iväg på måndag eller inte. Så jäkla typsikt att det ska hända just nu, när det inte har hänt på flera hundra år.
Har fått mail från familjen som har varit på semester, de skulle egentligen åkt hem i morgon. Men stannar tills på måndag, eftersom att massa människor evakueras.. Det känns i alla fall bra att de förmodligen är på ett säkert ställe!





Gargamel <3

Åhå vad min älskade häst var fin idag. Finns nog ingen bättre känsla :).


?

Håller på och städar ur garderoben, har en Ja, en Kanske och en Nej hög. Ganska simpelt att gissa vilken som är vilken va?
Nu har jag en hylla kvar, plus en hel del kläder som ligger i strykrummet, tvättkorgen osv.
Hur fan ska man kunna packa ner sitt liv, i 19 kilo?


Natt tankar

Jag vet att jag är jätte negativ inför min resa och det är förmodligen totalt ointressant att läsa om. Jag menar, det är ju ingen som tycker det är kul att lyssna på en människa som bara klagar? Men, detta är min dagbok. Typ. Alltså, jag älskar att skriva har alltid gjort det. Det är skönt att få ur sig saker och ting som ligger inne och gräver i hjärtat någonstans.
Och just nu är det nästan bara au-pair saker och hur fruktansvärt jobbigt det kommer bli att lämna mitt liv här hemma. Jag har en underbar familj, underbara vänner, två underbara hästar. Jag trodde verkligen inte att jag skulle tycka att de skulle bli såhär jobbigt, trodde jag skulle vara starkare. Men det är jag inte.
Då tänker ni säkert, varför åker du då? Ja, det undrar jag med. Fast det är väl så att någonstans långt inom mig, så finns det något som säger åt mig att jag vill det här, att jag faktiskt kan klara av det här.
Men ett år, det är otroligt lång tid. Jag kommer åka med inställningen att jag kan åka hem när som helst om det inte passar mig. Helt fel egentligen. Men precis så det kommer vara.



22 augusti

Då känns det som att sommaren är slut på riktigt va? Nu när skolan börjar o allt. Konstigt nog så känns det helt normalt att inte gå i skolan, är så himla skönt att slippa det :).

I lördags hade jag lite ja vad ska man säga, hejdåförfest här. Många av dem som var där som jag inte kommer träffa på över 13 månader. Herregud. Var i alla fall jätte trevligt, sen åkte vi ner till macri där det var galet roligt, till sist blev det terassen. Var lite segt där i början, men blev bättre i slutet. Tack för kvällen alla underbara människor<3

Och idag, idag är det bara en vecka tills jag har gått på flyget i Göteborg, flygit till Stockholm och sitter o väntar på flyget till New York. Jag får sån ångest när jag tänker på det och undrar vad fan jag har gett mig in på.

Fredag 19 augusti

Trots det eviga regnandet idag, så har det varit en riktigt bra dag :)!
Ni vet ju hur min förmiddag såg ut, åkte upp till Isabelle i Fisketorp & det var såklart lika trevligt som alltid. Sen blev det raka vägen bort till Bullargårn för att se på herrlaget, de vann med 5-1! :) Sen åkte jag med Emelie hem, så gjorde jag hon och Kickan pizza. Och sist men inte minst hade vi lite biljakt här i Bullarn. Hahahah döör. Så jävla kul, blir nog inte roligt om jag skriver ner hur det gick till. Men mycket goa skratt i alla fall.

Nu ska jag försöka sova, Godnatt :)

Näst sista veckan i Sverige...

Lördag: Var det dags för en årliga bullarrutten, sjukt kul! Var verkligen jätte lyckat iår, kännde mig jätte glad och lycklig hela dagen hehe och sen blev kvällen galet kanon också. Kunde nog inte blivit en bättre dag/natt :).

Söndag: Vakande upp och var otroligt seg. Gick ut och red, sen in och la mig igen haha. Senare på kvällen åkte jag till kungälv till mina bästaste kusiner m.familj. Jag fick en jätte jätte fin bok med bilder + text av dem, som jag ska ha med mig till USA. Blev helt tårögd när jag fick den. Super roligt.

Måndag: Sov över i Kungälv, så på dagen gjorde vi lite olika saker bl.a experiment med cola och mentos. Herregud det var galet! Har ni inte gjort det så testa, alltså blanda i mentos i en cola flaska. Haha sjukt kul.
Senare kom Helene och Tomas hem, då var det snart dags att bege sig av mot gbg för att sen ta x2000. Så mamma kom och så körde Helene in oss. Var sista gången jag träffade dem nu innnan jag åker. Alltså mitt första hejdå. Var väldigt, väldigt jobbigt. Usch.

Tisdag: Har jag redan berättat om :).

Onsdag: Var riktigt seg och lat hela dagen, jätte jobbigt.. haha. Red oså i alla fall, senare på eftermiddagen åkte jag ner till Alexandra, vi såg på film och pratade. Mycket trevligt :)

Torsdag: Började städa i stallet, eouw..var inte det trevligaste direkt. Sen åkte jag och Alex till torp, fick äntligen köpt en väska och ett par hörlurar :). Så nu är det enda jag har kvar att köpa en present till den äldsta killen..någon som har en ide!? Sen när jag kom hem igen red jag och farfar gick faktiskt med en stund :).

Fredag: Skulle ha ridit i morse, men var ju sånt spöregn. Nu väntar jag på att Isabelle ska höra av sig, så att jag kan åka upp till henne. Senare ikväll blir det antagligen till att kolla på herrarnas match. Och så får jag ta ridningen efter det.

En liten sammanfattning av de senaste dagarna.

MIM

Vill ha en till tattttooo. Bara så ni vet.
Tjohej


(P.s Ska berätta om helgen och resterande bortglömda dagar så snart som möjligt D.s)

ambassaden 16 augusti

Då har man vart i Stockholm och ordnat med visumet.
Jag och mamma åkte upp redan på måndag kväll.
På tisdag morgon gick jag till centralen och mötte upp Isabelle, som kom med en buss vid 06.30. Vi skulle inte vara på ambasaden förens 08.00, så vi hade ganska gott om tid på oss. Vi hade ingen aning om vägen dit, så vi frågade och det verkade inte så långt. Så vi bestämde oss för att gå, vi gick och vi gick och vi gick. Det låg ju visst inte riktigt på den gatan vi frågat om haha. Som tur var räddade Isabelles iphone oss, så vi hittade till slut och var faktiskt bland de första.
Väl där fick man stå i en kö utanför och vänta på att de ropade upp nästa, det var en stor grå byggnad med högt staket runt, kändes nästan som ett fängelse. Först fick man komma in i en liten byggnad, där de var som en flygplats ni vet man fick gå igenom en sån där sak, lämna iväg väskan osv. Sen gick man upp till ett annat rum, där försvann fängelse känslan haha. Där fick man i alla fall sitta tills man blev uppropad till en lucka för intervju och de enda de frågade mig var hur gamla "mina" barn var och om de haft en svensk au pair tidigare. Inte så avancerat direkt, var så lättad när det var över.

Sen var det dags för ett förberedelse möte på culturar care, man fick mest reda på saker man redan visste. Men var ändå kul att se vilka andra som skulle åka. Hela dagen gick jag och Isabelle runt och funderade på om vi kunde klara oss utan ett sånt där jobbigt skrattanfall, ni vet när man absolut inte får skratta? Tackar gud för att vi inte fick det på ambassaden. Men på mötet kom det. Isabelles mage kurrade..vi hade pratat om de innan, om magarna alltså. Och där hör jag hennes i det nästan tysta rummet. Var så nära på att bryta ihop, men vi lyckades dölja det ganska bra tror jag.Genom hjälp att bita i kinden/läppen. Men det är så fult, som Isabelle sa så fort vi vet att det är potencial för ett anfall vänder vi båda huvudet åt varsitt håll, men det gör saken nästan värre då när man ser i ögonvrån att den andra personen gör samma sak. Men sen kom det. Det kom in en kille som var sen, han var lite ja..vet inte riktigt vad jag ska skriva, speciell? Så frågar han en fråga samtidigt som han tar en stor tugga banan?! Jag trodde jag skulle dö. Alla skrattade, men det var två som lixom inte riktigt kunde sluta. Vilka två var det om inte jag och Isabelle? Fick t.o.m blod i munnen, för att jag bet så hårt i kinden. Tårarna sprutade. Herregud. haha.
Jag tror aldrig att vi har lyckats inte få skrattanfall på ett ställe där man bör vara tyst.


Väldigt mycket text det blev!

Everything is nothing whitout you




3 ynka veckor

Kanske borde skirva lite på au pair fronten också.

Jag börjar äntligen få lite ordning på alla tusen miljoner papper, har bara lite grejer med visumet kvar. På tisdag nästa vecka har jag tid på ambassaden, är faktikst inte så jätte nervös för det (ännu..) bara för det kommer det säkert bli massa problem haha.

I övrigt har det kännts lite si och så med familjen p.g.a vi nästan inte pratat sen vi bestämde att jag skulle komma. Eller pratat har vi inte gjort överhuvudtaget. Men mailat.

Varför jag skriver så lite om au pair sakerna som bloggen ju egntligen ska handla om, tror jag mestadels beror på att jag tycker det ska bli så jobbigt att lämna allt. Familjen, vännerna, hästarna o.s.v. Ibland förstår jag verkligen inte vad jag har gett mig in på. Än så länge kan jag inte se någon glädje i att åka alls, ser bara massa tråkigheter och tårar.
Jag vet att jag låter jätte negativ, men tyvärr är det precis såhär jag känner.

Peacee

6 augusti

Godmorgon!
Idag jobbar jag 10-16, fjärde lördagen i rad jag jobbar..men är ju ett kort pass idag :).
Jag ställde klockan tidigt idag för jag skulle rida nu innan jobbet. Och precis när jag gick ut började det SPÖregna!! Men men, jag red ändå klarade mig faktiskt hyfsat från regnet.

Ikväll blir det tjugo års fest, han som fyller år ska bjuda på mat och buss ner till grebbestad (!). Ska bli jätte roligt i alla fall :).

Hoppas ni får en fin dag.

Världens bästa

Tänka sig att jag har världens finaste farfar


Massabildersominteallshängerihop.












4 augusti

Oj, ganska dålig uppdatering här. Tänkte skriva en snabb sammanfattning av de som har hänt.

Lördag: Slutade jobba ca 14.30, åkte sen upp till Sunne. Det blev partypartyyy.
Söndag: Vaknade upp på förtältsgolvet & höll på att dö av värmeslag. Packade ihop husvagnen och började bege oss hemmåt, inte helt utan problem. Men hem kom vi.
Måndag: Jobbade 7 - 10.. sen blev det hedekas och stranden med mamma och mormor, ringde även mormors syster som var i hedekas i sin sommarstuga. Så hon kom ner också, kul att jag fick träffa henne innan jag åkte. Sen åkte vi till fam. Johannesson och gratulerade Evelina som fyllde 22 år.
Tisdag: Stranden en stund på dagen med mamma och Emelie, sen blev det grill och förfest här och till sist vidare mot hamburgsund och scen på bönn.
Onsdag: En liten familjesemester, runt omkring Lidköping och Skara. Trevligt var det.

Och idag då, blir kanske grebbestad nu och sen jobb 14-21.